- آنتی بادی های جذب شده در خون به مقابله با هجوم عوامل بیماری زا (پاتوژن ها) پرداخته ولی آنتی بادی هایی که جذب نشده اند هم قادرند در همان ۲۴ ساعت در روده نقش ارزشمندی برای محافظت از بیماری های گوارشی در روده ایفا کنند.
- آغوز هم چنین دارای پروتئین های لاکتو فرین وترانسفرین است که با پیوند به آهن یک سپر دفاعی در برابر باکتری ها در گوساله های تازه متولد شده ایجاد کرده تا در برابر بیماری ها از گوساله حفاظت کنند.
هر آنچه در مورد آغوز باید بدانیم

آغوزاوّلین شیری است که گاو بعد از زایمان تولید می کند که غنی از مواد مغذی وآنتی بادی های ضروری است .
از آن جایی که آنتی بادی ها از راه جفت به جنین منتقل نمی شوند گوساله های تاره متولد شده هیچ گونه مصونیتی در برابر بیماری ها ندارند.
آنتی بادی های موجود در آغوز تا زمان تکمیل دستگاه خود ایمنی گوساله ، شرایط ایمنی حیاتی برای مقاومت گوساله در برابر بیماری ها را فراهم می کنند.
به این فرآیند ایمنی زایی با روش تغذیه با آغوذ، ایمنی غیر فعال گفته می شود که برای تندرستی وزنده ماندن گوساله ها در روزهای آغازین بسیار ضروری و لازم می باشد .
زمان طلایی برای تغذیه ی گوساله با آغوز:
به گوساله ها ترجیحا باید اکیدا در ۳۰ دقیقه ی اول و در غیر این صورت تا چهار ساعت پس از تولد، حدود ۲ لیتر آغوز یا حد اقل ۵% وزن بدن وعلاوه بر آن ۴ لیتر آغوز تا ۱۲ ساعت اول داده شود به این عبارت که گوساله باید جمعا ۶ لیتر آغوز در ۱۲ ساعت اول دریافت کرده باشد زیرا دستگاه گوارش آن توانایی عبور آنتی بادی ها به خون را در این زمان دارد و رفته رفته از ۲۴ ساعت به بعد، روده گوساله دیگر قادر به جذب آنتی بادی های آغوز نیست .